OVER

Paul Ricken bestudeert permanent  ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’, schreef en schrijft talrijke blogs en E-boeken over oosterse filosofie, psychologie en neurowetenschap. Ook kun je onder zijn naam de Podcast MAAN Much Ado About No(-)thing) vinden op Soundcloud en op deze site.

Gentleman met ondeugende trekjes. Zo omschrijven mensen Paul vaak als ze hem hebben leren kennen. Of me andere woorden met gelijke strekking. Uitsluitend in 1 op 1 gesprekken kan hij je tonen en laten ontdekken hoe een spontaan leven voor jou werkt. En hoe je daarmee makkelijk je doel(en) bereikt op welk vlak dan ook. Op een stijlvolle manier en door je eigen spelregels te bepalen. Of je nu manager, ondernemer, medewerker, ZZP-er, wetenschapper, professional, therapeut of topsporter bent. Zijn kennis van neurowetenschappen, psychologie, filosofie en bewustzijnsontwikkeling zet hij aarbij in. Methode vrij, ja vooral, methode vrij.

De kern van zijn boodschap laat zich vertalen in een paar spreuken;

"Leven is niet een taak op zich. Er is absoluut niets om te behalen, behalve de realisatie dat er niets te behalen is"

''Al dat wat is, is wat is, echt en onecht, met of zonder vorm, absoluut of relatief. Een stoelt stoelt, een muur muurt, een mens menst. Dat wat is, kent geen betekenis, geen doel of bedoeling. Wat is, is wat is. Direct, onmiddellijk, onvoorspelbaar, vrij en spontaan. Zoals jij. Zoals ik. Zonder identificatie"

"Leven is een reisje van de baarmoeder naar het graf. Een reisje waarin je permanent gokt in een kansspel met de illusie er enige vaardigheid in te hebben"

;-)

© 2017 Iedere dag vrij is een initiatief van Noguru - De Guru zonder advies  - pictures by Harry Gruyaert

  • LinkedIn - Black Circle
  • b-facebook
  • Twitter Round