Zoeken
  • Noguru

Geschiedenisles en uitvindingen (met een leuke quiz omdat we quizjes leuk vinden)


Zie hier de Rekindle van Benjamin Shine. Hij bedacht een kaars die je opnieuw kunt aansteken. Hoezo circulair product?!

Even een quiz in geschiedenis en uitvindingen? Doe je mee?

10 Quizvragen (altijd leuk met de feestdagen) heb ik voor je, en de antwoorden vind je helemaal onderaan (niet spieken). Gebruik naast je parate kennis vooral ook een beetje je fantasie. Daar gaan we;

Vraag 1; Wie waren de uitvinders van de kapstok?

Vraag 2; Wie waren de uitvinders van het theezakje?

Vraag 3; Wie waren de uitvinders van de papieren zakdoekjes?

Vraag 4; Wie waren de uitvinders van de blikopener?

Vraag 5; Hoe bluste men rond 1729 een brand?

Vraag 6; Wie heeft ervoor gezorgd dat er tijdens het voorspel iedere keer dezelfde irritatie optreedt?

Vraag 7; Welke emoticon is het meeste geld waard en is tegelijkertijd het meest schijnheilige of zo je wilt meest ironische product dat er is?

Vraag 8; Wat levert het meeste plezier en tegelijkertijd ook veel fitheid op?

Vraag 9; Wie mag je gerust vergelijken met Lucifer (niet de Latijnse betekenis van het woord) echter de persoon bezit tegelijkertijd het haar van een nepengel om zijn werkelijke identiteit te verbergen?

Vraag 10; Wie presenteerde in 1991 zijn uitvinding, dat een revolutie bleek te zijn tot op de dag van vandaag, en waar hij uitsluitend indirect vanwege allerlei prijzen en lezingen ca. 50 miljoen aan over hield?

Effe scrollen nu.....

Antwoord vraag 1; De Vikingen. Kijk maar;

Antwoord vraag 2; Het bedrijf Theekanne in Duitsland bedacht het ten tijde van de 2e Wereldoorlog. Ze noemden de zakjes 'Theebommen'.

Antwoord vraag 3; Alle mannelijke verkopers in drogisterijen in 1917. Vrouwen weigerden het nieuw ontwikkelde maandverband, Kotex, te kopen bij mannelijke verkopers. Dat stimuleerde de bedenker van het maandverband, het bedrijf Kimberley Clark, tot het bedenken van Kleenex. Zo konden ze in dit product het materiaal dat in Kotex werd gebruikt toch verkopen. Uit Kleenex ontstonden weer de papieren zakdoekjes.

Antwoord vraag 4; De beitel en de hamer. In 1800 werd eten in blik al bedacht. 70 jaar later bedacht ene William Lyman de blikopener. In die 70 jaar werd ieder blik geopend met hamer en beitel. Op het blik stonden zelfs aanwijzingen hoe dit te doen.

Antwoord vraag 5; Met een brandblusser natuurlijk. Nee, echt. De eerste brandblusser in die tijd was een vat wat o.a. een tinnen kamer met buskruit bevatte waarop zekeringen waren aangesloten. De eigenaar van de brandblusser hoefde bij een brand in huis alleen maar de zekeringen aan te steken en BOEM de brand was geblust.

Antwoord vraag 6; Caresse Crody, een feministe. Zij bedacht rond 1890 de BH inclusief die irritante sluiting waarmee mannen (en sommige vrouwen....) tot op de dag van vandaag nog moeite mee hebben.

Antwoord vraag 7; De smiley. Harvey Ball bedacht het. Ving er slechts $45 voor. De gebroeders Spain vroegen patent aan en verdienden alleen tussen 1970 en 1972 al 50 miljoen door de verkoop van balonnen ed. Er wordt geschat dat dat bedrag inmiddels is gestegen naar 500 miljoen.

Antwoord vraag 8; Deze glijbanen naast een trap. Iedere keer dat je van de glijbaan bent gegleden ga je onmiddellijk zo snel mogelijk die trap op om nog een keer te gaan. Of je klimt , zoals je vroeger deed, via de glijbaan omhoog.

Antwoord vraag 9 ; Geert Wilders. Maar het kan ook Donald Trump zijn. Ze kunnen het er samen maar niet over eens worden.

Antwoord vraag 10; Tim Berners-Lee, de uitvinder van het WorldWideWeb. Zijn laatste creatie; https://data.gov.uk

En hoeveel had je er goed? Of als je het met anderen hebt gespeeld, wie heeft er gewonnen? De winnaar mag zich kronen tot de meeste creatieve historicus van 28 december 2016. Gefeliciteerd.


8 keer bekeken