Zoeken
  • Noguru

PIPPIE op het voetbalveld


Bij toeval?

Valt geluk je toe?

Is het te plannen?

Zijn er tips denkbaar?

Happinez, het blad over geluk had laatst 100 tips voor 'onmiddellijk 'geluk. Zie; https://www.happinez.nl/100tips/#

1 Tip uit de lijst is deze;

Denk minder

Ongelukkig zijn is makkelijk, zegt Osho, dat kan iedereen – maar gelukkig zijn is moeilijk. Want je kunt jezelf niet gelukkig denken; in echt geluk heb je geen gedachten. Dat vindt onze denkende geest niet fijn; die voelt zich niet graag overbodig. Dus die verzint prompt een paar problemen, zodat je weer begint te denken en niet meer gelukkig bent. Maar dat is alleen maar een slechte gewoonte, zegt Osho. En slechte gewoontes kun je afleren.

Tja, denk ik dan, om gewoontes af te leren moet je weer gaan nadenken. En als je slechte gewoontes een probleem zijn en je ze moet bestrijden of oplossen dan ben je bezig het probleem te erkennen en voeden. Dan doe je dus weer wat je brein graag wil. Problemen bedenken. Zo blijven we lekker bezig.

Beter is gewoon het te laten gebeuren.

Zo stond ik gisteren op het trainingsveld bij SDO, selectietraining te leiden voor meiden.

Mijn oog viel plotseling op een tweetal, ze staan links naast elkaar op de foto. De een moet plassen en de ander doet iets anders….

Ze speelden wedstrijdjes tegen elkaar op kleine veldjes.

Plotseling zag ik een van beide. Ik had ze nog nooit eerder gezien. Rood hoofd, volle overgave, dribbelend op hoge snelheid en schietend met de wreef. En toen ze er mee klaar was, meteen weer meedoen en gaan rennen. Roder en roder en roder werd ze. Ze hield het echter makkelijk vol. En daar op hetzelfde veld liep er nog 1. Die speelde bij de tegenpartij. En….? Ook een rood hoofd, volle overgave, dribbelend op hoge snelheid en schietend met de wreef. Beide 8 jaar jong…...

Plezier gierde door mijn lijf. Oh, oh, wat een genot om te zien. De passie, het geluk om met een bal te mogen rennen en spelen. Vonkjes spatten er vanaf. Geen gedachte kwam er bij ze op. Bij mij ook niet. De vonkjes vonden wel hun weg.

26 December is hun geboortedatum…..

Het moest zo zijn waarschijnlijk.

Kerstvonkjes op een voetbalveld in de lente….

Dank Sabijn en Feline!

#PIPPIES

18 keer bekeken