Zoeken
  • Noguru

Wanneer Woorden Leeg Zijn en Bewegen de Werkelijke Antwoorden Geeft


Het is al van even geleden, deze foto.

Zeker 6 tot 7 jaar.

Het was op een feestje van een collega. Ze trouwde die dag. De lady op de foto is een collega, Danja.

Bewegen doe ik graag. Uren achter elkaar soms. Fietsen, 3 tot 4 uur, op mijn trouwe, oude omafiets. Of fietsen, potje voetballen en weer stukkie fietsen. Of 3 tot 4 tot 5 uur dansen. Hoe meer zweet hoe beter. Niet om het zweet maar om het heerlijke gevoel. Of fitnessen i.c.m. met core grond oefeningen. Ongeacht of mijn knie protesteert of de reuma in mijn handen de kop opsteekt.

Ik blijf het doen.

Bewegen is een manier om de tijd te doden op een goede manier.

Zoals alles wat we doen, de tijd dood, immers, de tijd schrijdt voort en sterft, en we komen stukje bij stukje dichter bij ons graf, bewegen is een geweldige manier om de tijd te doden en dus het leven te leven. Als je me nog volgt.

Je lichaam verkennen, wat kan dit been, wat kan ik met mijn rug, kan ik een tennisbal boksend met mijn vuisten hooghouden tegen een muur aan, hoe ver kun je überhaupt gaan, welke bewegingen lukken me en wat niet, hoe lang kan ik een voetbal op mijn voorhoofd laten balanceren, welke danspasjes komen intuitief, welke natuurlijke en sierlijke bewegingen dienen ons dagelijks in ons leven en kunnen we dus oefenen.

Bewegen gaat niet over sterker zijn en sterker worden. Het zit 'm niet in de statische bewegingen die veel worden gedaan in de sportschool. Een biceps oefenen zorgt er niet voor dat je je arm op meer manieren kunt bewegen. Hooguit wordt het tillen wat makkelijker.

Je lichaam werkelijk gebruiken is het gebruiken van de mogelijkheden van de energie van en in je lichaam. Het komt vrij. Het leert je je lichaam kennen. We kunnen niet niet bewegen. We zijn ontworpen om te bewegen.

De kunst van het bewegen zijn we verleerd. We zitten de hele dag door als we niet uitkijken. Zeer slecht voor onze ruggengraat. De kern van ons bewegen ligt daar. Daar begint alles.

De kunst van het bewegen leert ons ook onszelf te kennen. Niet alleen wat we fysiek kunnen ook wat we geestelijk kunnen en willen. Als we risico's nemen bij het bewegen, bijvoorbeeld proberen te lopen op de stang van een klimrek, dan raken we onze angst aan. Onze angst leren kennen, aangaan en daardoor leren beheersen is een belangrijke groeifactor.

Bewegen helpt ook bij het helder krijgen van je keuzes en de woorden die erbij horen. Ga jezelf maar na. Als je gesport hebt, heb je energie te over en ben je helder als een mooi glas vers water. Geen verstorende gedachten, die het water vervuilen, te bespeuren.

Bewegen helpt.

Meer bewegen zoals we van nature doen moet.

Het tot een kunst verheven mag.

Zie filmpje hieronder;

En als je dat laatste doet ga je je leven ook tot een kunst verheffen.


12 keer bekeken