Zoeken
  • Noguru

Wat ben jij wel eens?


Zomaar wat flarden uit een dag van een Tele Marketeer. Jaaah, dat ben ik ook wel eens. Naast trainer, coach, concept ontwikkelaar, schrijver, filosoof, eventorganisator, sporter, leraar, ghostwriter, dagvoorzitter enzo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aftrap van de werkdag leert ons niets. Behave dat de een meer testoteron heeft dan de ander. Discussies om niets en voor hun iets.

Een mislukte reïncarnatie van Louis Armstrong komt voorbij aan de telefoon.

Een moeder verschijnt. Ze neemt een abonnement op het Algemeen Dagblad om daarmee de woordenschat en levensgenot van haar dochter op niveau te brengen. WOW.

Om de hoofdpijn te onderdrukken start het gekauw op een kauwgommetje, echt, het werkt. Voor mij.

John, 90 jaar jong, oud journalist van Telegraaf neemt een 3 jarig abonnement op de Volkskrant en neemt daarmee afscheid van de Telegraaf.

25 oktober 'Who let de dogs out' meeting met colega's. Bah! Ik wil bellen.

Wolk van 'gerookte' collega's daalt neer na een rookpauze.

Vegan potatoes, jammie, home made, zelfs uit de microwave nog delicious. Love it and myself. Ahum.

Jochie van 23 neemt nog een red bulletje, een zakie chips en een snicker terwijl zijn pacemaker alles fysiek smooth door laat functioneren.

Jonge schone van, nou wat zal ik eens zeggen, van 24 is verzot geraakt op sarcastische humor van een vijftiger.

Teamleider doet wat balletpasjes, zomaar omdat het kan.

41(?)-jarige topspits is de verontwaardiging zelve en zet jochie op zijn plekkie terug.

Jochie pakt zomaar ff achteloos wat sales mee daarna.

Klant deelt compliment uit over uitbijven agressieve verkoop en het aanblijven van respect en menselijkheid.

Zoveelste gesprek in flow gevoerd, klanten in vervoering en prettige verrast achterlatend.

Kopje koffie daalt af richting ik weet bij god niet waar allemaal naar toe. Burp.

Een wind ontsnapt maar weer eens, zonder enige respons van wie of wat dan ook, Namasté (=ik groet ook de God in jou).

Schofferingen ontvangen vanwege niet dankbaar kunnen zijn van gratis mogen meelezen. Of gewoon vanwege mindere ervaringen met Tele Marketers. Of gewoon vanwege net verlaten zijn door geliefde. Of vanwege net ervaren constipatie. Of vanwege de zoveelste geveinsde burn-out. Of vanwege welke schijnbaar zinvolle reden dan ook.

Chinese dame toont en passant maar weer eens haar oeroude toewijding aan haar huiskamergesprekken.

Studente vouwt haar voeten nog maar eens onder haar bibs, student strijkt door zijn baard en maakt een slimme opmerking, collega met lintworm kauwt en praat gewoon door, de ene die luid is wordt overstemt door de luidheid van een ander, Rihanna of is het Bejoncé (?) recht haar rug nog maar weer eens en behoudt haar waardigheid, 'Pijn in het Haar' zet door ondanks chronische rugpijn, dame met grootste scheiding ooit overlaadt klant met liefdevolle aandacht, de liefste van het stel zalft met haar stem iedere klant in een gelukzalige staat van verbinding, de lopers verleiden op slinkse wijze ieder eenzaam mens tot een schijnbaar zelf gemaakte beslissing. Of zoiets.

Een kruisje wordt gezet, vakje gevuld, target behaald. En meer…..

Hoofdpijn neemt weer toe, stukkie fietsen echter nog, windje mee door het donker, langs kanaal en om overstekende schapen en koeien heen, aan de kant, here I come, het zweet breekt opeens uit, het duizelt, ff een slok van het een of ander, door, auw die knie, gefluister van overwerkende electricteitsmasten, opafiets glijdend over asfalt, spoortje houden nu, weg van de berm, dag kameel, nog 3 km, hmmm, waar is iedereen (?) by the way, 22.30 uur…… pas, lege straten, oranje licht, sluimerende romantiek achter gordijntjes of..., gas d'rop, nog ff, kerkklok, 60 minuten - nieuwe toptijd, haaaah!, home.

Afsluitend windje bij afstappen. Stilletjes nu, lekker warm ook.

Nagenietend van weer een vrije dag, op weg naar de voordeur, trakteren passerende gekkies van tieners me op een verlegen doch enthousiast dansje.

#renaissancesouls #iederedagvrij #multigetalenteerden

0 keer bekeken