Zoeken
  • Noguru

Overgeven, da's pas een gave!


Ook op soundcloud te beluisteren.

_____________________________________________________________________________________________

Overgave kent diverse betekenissen;

= opgeven van de strijd

= met volle overgave, toewijding iets doen.

= onderwerpen aan, vaak als gevolg van opgeven an sich zodat we ons overgeven alsof het een gave is.

Overgeven als gave.....,

gaaf als je kunt overgeven toch?

Ja, want ik kan het niet ook niet als ik me zelf vinger. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Overgave is ook af en toe niet het opgeven van.

Het gaat dan over je gave leven en ok.... uiteindelijk ook over opgeven niet volgens je gave te leven.

Overgave gaat altijd over 'overgeven aan' terwijl overgeven zelf niet altijd tot overgave leidt.....

Hooguit tot overgeefsel met stukjes erin, de bijbehorende geur en het zuur in de bek i.p.v. in de maag. Probeer je maar eens aan die laatste 3 over te geven. Da's pas overgave.

Wie o wie van jullie out there kan dat?

Je geven aan je eigen overgeefsel. Letterlijk en figuurlijk.

Je geven aan...... hmmm, dat heeft ook iets te maken met onderwerpen aan. En daarmee jezelf opgeven incl. je gave om vol overgave je te geven aan God, verlichting, verlossing of een zekere staat van gelukzaligheid. Probeer het maar eens, jezelf opgeven. Dat is een hele strijd en een tevergeefse strijd evenzeer.

Dat opgeven van de enorme gave van het fabriceren van meningen, vooroordelen, normen en waarden, overtuigingen, opvattingen, stereotyperingen, predisposities, veroordelingen en andere gedachtendiarree. Misschien is het letterlijk opgeven van al die shit toch wel een goed idee en gaat die hele overgave aan God of hoe het ook moge heten dan wel veel makkelijker. Of het nu smerig wordt of niet.

Dus, stel nu dat je het toch probeert dan heb ik 3 vragen voor je;

1. Is er daadwerkelijk een zelf of beter een ik dat zich kan overgeven?

2. Is er daadwerkelijk een entiteit of begrip of geloof waaraan je jezelf kunt overgeven?

3. En stel dat 1 van beide er werkelijk is helpt het dan als je je vol overgave overgeeft of werkt het dan niet meer?

Overigens nogmaals, overgave betekent onderwerping.

Hmmmm, krijg daar opeens allerlei stimulerende beelden bij.

Ff serieus, neen, het doet geen zeer, heus.

Onderwerping betekent dat er iets of iemand moet zijn om je aan te onderwerpen. Je werpt je ergens onder toch? Om zomaar te zeggen.

Dus, niet alleen moet er iets zijn om je aan te onderwerpen, jij moet er ook zijn. Jij onderwerpt je toch. Er zijn er dus 2 nodig.

Die entiteit of begrip of geloof is er dus ook immers we hebben er woorden voor bedacht en woorden geven o.a. betekenis aan wie wij en andere vormen om ons heen zijn.

Terug naar die ik die jij denkt te zijn. Dat jij er bent of denkt te zijn, vaak door woorden onderbouwt, geldt alleen voor de vorm waarin jij als miraculeuze lichaam-geest verbinding aan ons aller netvlies verschijnt. Jij als IK of als het ZELF is niet. Er is slechts een illusie van een regisseur in jouw bovenkamer. Hoeveel woorden we er ook aan wijden. Er zijn hooguit zintuigen die hun werk vol overgave doen, en die vooral als je je overgeeft aan hun werk de idee geven iets of erger nog iemand te zijn. Immers, je hebt die zintuigen nodig om iets te ervaren en dan verzamel je weer materiaal voor je gedachtendiarree.

Dat ikje is een evolutionaire truc. Een truc waardoor je als vanzelf overleeft, je je voortplant, je logisch nadenkt, je voelt wat je voelt, je doet wat je doet zomaar omdat wat gebeurt gebeurt zoals het gebeurt. Ja, inderdaad, het gebeurt zoals het gebeurt, er is namelijk geen vrijwillige wil of vrije wil. Dat wil die Ik jou natuurlijk wel laten geloven.

En by the way, 'onderwerpen aan' is ievensgevaarlijk.

Het suggereert het bestaan van inferioriteit en superioriteit. Beiden leiden in het gunstigste geval tot enige hierarchie, niet zelden echter tot sektes, dictaturen en totalitaire regimes. Als inferioriteit zich onderwerpt aan superioriteit groeit superioriteit. Het wordt sterker. Nog erger, de kans dat inferioriteit door de onderwerping leert van de superioriteit is zeer groot waardoor het zelf superieur wordt. En dan gaat het hele proces, eerst subtiel, daarna steeds sterker weer van voor af aan zich herhalen.

Nu het goede nieuws....

Superioriteit en inferioriteit zijn ook bedenksels van ons Ik. Je weet wel, die illusoire constructie van ons brein. Die brengt iedere keer weer nieuwe bedenksels voort. Die Ik doet wellicht alles met de meeste overgave, en die gave geeft ie maar al te graag door aan andere Ikjes. Geniaal.

Zo ook hier in dit artikel.....

Zo houdt ie zichzelf en anderen in stand. Net zoals deze woorden doen.

Je moet er bijna van overgeven.

Ik ook.

Vol overgave.

Gaaf, gaat het me toch een keer lukken.

______________________________________________________

!!!!!!!!!! - Lukt het jou als renaissance soul, creatieve generalist of multigetalenteerde om jezelf vol overgave te geven aan jouw talenten? Om maar eens een voor de hand liggende koppeling te maken.

Laat een reactie achter onder dit artikel of maak dit tot een onderwerp in de community op deze site -

Dit artikel is ook als PODCAST te beluisteren, je vindt het hier.

#renaissancesouls #creatievegeneralisten #scanners #multigetalenteerden #nondualiteit #advaitavedanta #overgave

0 keer bekeken