© 2017 Iedere dag vrij is een initiatief van Noguru - De Guru zonder advies  - pictures by Harry Gruyaert

  • LinkedIn - Black Circle
  • b-facebook
  • Twitter Round
Je kunt hier een
éénmalige bijdrage doneren zodat Paul kan blijven bloggen en podcasten. Dat doet hij minimaal 1x per 2 weken. Alvast
veel dank. 1 Eurootje
is trouwens ook al
geweldig!

Jouw idee waarmaken

July 10, 2018

19 Juni was mijn laatste artikel.

 

Ik was ff druk. Zie plaatje hieronder.

 

 

Dit festival mocht ik organiseren met 2 anderen. Op 7 en 8 juli jl.

Met flink wat vrijwilligers op een prachtig eiland, Pampus. Je weet wel van 'voor Pampus gaan'.

 

Vier maanden geleden sloot ik me aan bij het Platform Maatschappelijk Verbinden Gooise Meren (www.platformmvo.nl). Als aspirant bestuurslid van dit platform mocht ik laten zien door iets te organiseren dat ik een volwaardig bestuurslid kon worden. En dus kwam ik snel met 3 ideetjes. Zoals een Renaissance Soul dat doet.

 

Ik bedacht het Beautiful Waste Feest. Afval vieren als grondstof. Een grondstof waar je nog altijd goeie dingen mee kan doen. Een feest waar kinderen, knutselaars, kunstenaars en krachtpatsers (les, ondernemers) zich tonen en met elkaar samenwerken. Ik begon te communiceren over mijn idee vooral met mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. En ik vond aansluiting. Afgelopen weekend was het zover.

 

Het was een groot succes. Het was weer eens een mooi bewijs dat je alleen sneller gaat dan samen maar dat je samen verder komt dan alleen. Kun je nagaan wat er gebeurt als Renaissance Souls met elkaar gaan samenwerken? 

 

En ik kan je zeggen ik ben er behoorlijk veel tegengekomen. Zomaar. Prachtige bevlogen mensen.

 

Heb jij trouwens een idee dat je samen met anderen wilt vormgeven?

 

Laat het me weten, wellicht kan ik je helpen.

 

Mijn eigen idee nu is Renaissance Souls die met wensen rondlopen bij elkaar te brengen in een team. Dat team noem ik voor het gemak OMG teams. Die teams gaan op een speelse en gestructureerde manier elkaar helpen elkaars wensen waar te maken. 

 

Ik heb daar al een aanpak voor geschreven. Het is een bewezen aanpak waarmee we veel plezier zullen hebben, waarmee we elkaar bekrachtigen, waarmee we elkaar steunen en confronteren, waarmee we kleine succesjes vieren, warmee we kunnen lachen om onze excuses en smoesjes als we iets niet hebben gedaan, waarmee we elkaar helpen met concrete stappen te zetten.

 

Als je wilt, stuur ik je die aanpak. Laat dan je emailadres achter. Mail dan naar paul@paulricken.nl Bellen mag ook; 0031 (0)6 5367 5546

 

En misschien heb je al een idee dat je naar me toe wilt sturen. Ik verzeker je, het is in goede handen want ik ga je meteen helpen. Dan hebben we al samen starten met ons eigen OMG team. 

 

Tot gauw!

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload